بیمه بیکاری کرونا
با شیوع کرونا، بسیاری از کارگاه ها و شرکت ها متضرر و به همین دلیل تعداد افراد بسیاری از کار بیکار شدند. البته پس از پایان یافتن محدودیت ها برخی از این مراکز دوباره فعالیت خود را از سر گرفتند اما دولت از طریق منابع صندوق توسعه ملی، بودجه ای را برای افراد بیکار تخصیص داد که با نام ” بیمه بیکاری کرونا ” شناخته می شود. البته مطابق آخرین اخبار، پرداخت مبلغ در خصوص ایام بیکاری، صرفا تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری امکان پذیر است و افرادی که از ابتدای خرداد ماه، بیکار می شوند یا اینکه بیکاری شان استمرار دارد، هر گونه پرداخت بر اساس قانون های وزارت کار و تامین اجتماعی خواهد بود که البته تحت شرایط و قوانینی است که پیشنهاد می کنیم برای آگاهی از آن ها با مشاوران مرکز تماس بگیرید.
بیمه بیکاری چیست ؟
تشخیص ارادی یا غیر ارادی بودن بیکاری بیمه شده، برعهده کمیته ای متشکل از نمایندگان این سازمان و اداره کار و امور اجتماعی محل اشتغال بیمه شده است.
البته بازنشستگان و از کارافتادگان، صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمه اختیاری و اتباع خارجی مشمول قانون بیمه بیکاری نمی شوند و نمی توانند از مزایای این قانون بهره مند شوند.
قوانین بیمه بیکاری :
سازمان تامین اجتماعی در مبحث بیمه بیکاری، قوانینی را تنظیم نموده است که این قوانین برای شرایط مختلف (اعم از متاهل و مجرد بودن و …) متفاوت است. برخی از قوانین عمومی عبارتند از :
-
کارگران قراردادی در صورتی می توانند بیمه بیکاری دریافت کنند که حداقل یکسال، در آخرین محل کارشان، سابقه اشتغال داشته باشند. این بدین معنی است که کارگران قراردادی، حتی اگر ۱۱ ماه در آخرین کارگاه محل اشتغالشان، مشغول به فعالیت بوده اند، مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری نمی شوند.
-
اما در خصوص کارگرانی که قرارداد دائمی دارند و بدون میل و اراده خودشان بی کار شده اند، اگر حداقل ۶ ماه سابقه کار داشته باشند، می توانند از مزایای مقرری بیمه بیکاری استفاده کنند.
-
البته در شرایط بحرانی مانند سیل، زلزله، آتش سوزی و غیره، اگر بیمه شدگان، بیکار شوند، به شرط اینکه تحت پوشش قانون کار و تامین اجتماعی باشند، می توانند بدون در نظر گرفتن شرایط بیمهپرداز و میزان سابقه، از مقرری بیمه بیکاری بهره مند شوند.
جدول سابقه بیمه بیکاری :
اما از جمله سوال هایی که ذهن بیمه شدگان را به خود مشغول می کند، میزان مقرری بیمه بیکاری است به نحوی که مطابق قوانین، میزان مقرری بیمه شده بیکار، معادل ۵۵ درصد متوسط «خالص دریافتی» سه ماه آخر فرد بیکار است که بیمه بیکاری هیچ گاه از حداقل مزد مصوب شورای عالی کار نباید کمتر باشد.
مدت سابقه | افراد مجرد | افراد متاهل |
از ۶ ماه تا ۲۴ ماه سابقه | دریافت ۶ ماه مقرری بیمه بیکاری | دریافت ۱۲ ماه مقرری بیمه بیکاری |
از ۲۵ ماه تا ۱۲۰ ماه سابقه | دریافت ۱۲ ماه مقرری بیمه بیکاری | دریافت ۱۸ ماه مقرری بیمه بیکاری |
از ۱۲۱ ماه تا ۱۸۰ ماه سابقه | دریافت ۱۸ ماه مقرری بیمه بیکاری | دریافت ۲۶ ماه مقرری بیمه بیکاری |
از ۱۸۱ ماه تا ۲۴۰ ماه سابقه | دریافت ۲۶ ماه مقرری بیمه بیکاری | دریافت ۳۶ ماه مقرری بیمه بیکاری |
بیش از ۲۴۱ ماه سابقه | دریافت ۳۶ ماه مقرری بیمه بیکاری | دریافت ۵۰ ماه مقرری بیمه بیکاری |
چرا لازم است که بیمه شویم؟
اصلاً بیمه به چه دردی می خورد؟
بیمه انواع مختلفی دارد اما ماهیت همه ی آن ها یکی است. مفهوم کلی بیمه این است که شما با پرداخت مقدار مشخصی حق بیمه، ریسک پرداخت هزینه های مالی در زمان وقوع حوادث را بر عهده ی شرکت بیمه خواهید گذاشت. در صورتی که منطقی به این قضیه نگاه کنیم، اگر ۵۰% احتمال عدم وقوع حادثه برای شخص ما وجود نداشته باشد، ۵۰% احتمال وقوع وجود دارد که البته درصد کمی هم نیست! بیمه همان برگ برنده ای است که در زمانی که امیدمان ناامید شده است، به دادمان خواهد رسید.
بیمه های دیگری که بد نیست در موردشان اطلاع کسب کنید !
چه کسی دوست ندارد که بعد از چند سال کارسخت، مدتی را به استراحت بگذراند و بدون این که نگران درآمد باشد، دیگر کار نکند؟ یا اصلاً در جایی دیگر کار کند اما حقوق بازنشستگی خود را نیز دریافت کند؟ اصلاً کسی هست که وقتی درگیر بیماری سختی شده است، دوست داشته باشد که علاوه بر دردی که می کشد، درد هزینه ها هم به او فشار بیاورد! آیا او ترجیح نمی دهد که به جای تمامی هزینه های سنگین، فقط بخشی از هزینه های درمانی را بپردازد!؟ آیا تا به حال به این موضوع اندیشیده اید که اگر بلا به دور! کسی از کار افتاده باشد، مریض هم باشد و بیمه هم نداشته باشد، برای گذران زندگی، چه باید بکند؟ پیشنهاد می کنیم برای آگاهی از کلیه قوانین و شرایط بیمه بازنشستگی و تکمیلی با مشاوران مرکز تماس بگیرید.
بسیاری از افراد بیمه عمر را بیمه ای می دانند که پس از مرگ فرد ،به خانواده تعلق می گیرد و در نتیجه معتقدند که به دردشان نخواهد خورد! اما بیمه عمر علاوه بر پوشش بیماری، امکان سرمایه گذاری را نیز فراهم می کند و در نتیجه با پرداخت حق بیمه می توانید با یک تیر سه نشان را بزنید:
- تا سقف مشخص در برابر امراض خاص بیمه می شوید…
- سرمایه گذاری می کنید…
- قلّکی برای خودتان و پشتوانه ای مالی، برای خانواده و فرزندانتان ایجاد می کنید…
از آنجایی که شرایط و ضوابط و قوانین بیمه عمر و حوادث متفاوت است، پیشنهاد می کنیم برای آگاهی از هرآنچه باید در زمینه ی بیمه عمر و حوادث بدانید با مشاوران مرکز تماس بگیرید.
مشاوره مقایسه بیمه ها و انتخاب بهترین بیمه :
خانه مشاوره در موضوعات زیر شما را راهنمایی می کند:
- بیمه بیکاری ، شرایط بیمه بیکاری ، جدول بیمه بیکاری ، قانون بیمه بیکاری
- قانون جدید بیمه بیکاری ، سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری ، ثبت نام بیمه بیکاری
- مراحل گرفتن بیمه بیکاری ، پیگیری بیمه بیکاری ، تعداد دفعات استفاده از بیمه بیکاری
- سقف بیمه بیکاری ، مقرری بیمه بیکاری ، زمان پرداخت بیمه بیکاری و …